Empfang der 90er (23 kb)
 

Før indvielsen...

Bestyrelsen har længe haft planer om en mindetavle for foreningens grundlæggelse. Foreningen blev grundlagt i det herrens år 1995 på en smuk forårsaften. Stedet var Vinstuen 90eren, på Gammel Kongevej 90 Frederiksberg. Da det i 1999 for bestyrelsens 4 medlemmer var 5. gang man skulle til oktoberfest  var alle enige om at tiden var inde til at få fingeren ud. Datoen for selve højtideligheden var onsdag den 9. september 1999. På billedet fremhæver Schnottenheimer hvor grim en bænk på 90eren kan være uden et Die Tollen Dummen Dänen mindeskilt (og udpeger samtidigt operationsstedet).

Det skal man bruge...

Billedet viser nogle af de redskaber man skal bruge for at sætte et mindeskildt op på 90eren, blot et udvalg af nødvendige remedier:

1) En god øl (man skal have velskænkede fadøl når man er på 90eren og en forudsætning for det videre arbejde). 2) En mobiltelefon (så man kan ringe til ambulancen når man hamrer sig over nallerne). 3) En hammer (zum hammern). 4) Et mindeskilt. 5) En masse søm (der er så små at de ikke kan ses på billedet) og 6) En god pung (kan lige skimtes i hjørnet), så man kan bestille flere øl.

   

Hvor svært kan det være...

At sætte et mindeskildt op med søm der er på størrelse med et jomfrueligt næsehår er nok lige så svært som at drikke en stor weißbier i München mens man sidder i den 7 gange loopende Eurostar rutsjebane på Theresienwiese. Men efter meget besvær lykkedes det imidlertid. Det er de ærværdige medlemmer af bestyrelsen, Nudelknabe og Schnottenheimer, der kæmper bravt på billedet.

Så er det lige før...

Billedet viser øjeblikke før selve afsløringen. Der var mødt adskellige medlemmer op til højtidigheden og får at vise foreningen ære. Læg mærke til spændingen før afsløringen. Mange har nok glædet sig til nytårsaften år 2000, men hvor fed var den ?  Bestyrelsen foreslår at man i den vestlige verden påbgynder en ny tidsregning fra og med den 9. september 1999. 
 
 

   

Årets pressefoto 1999...

...det er vi i hvert tilfælde adskellige der mener. Som man kan se af dette højdramatiske billede er folk dybt berørte af det de her af vidne til. Billedet er tage med håndholdt kamera. Det er et billede i øldogme kategorien. Det er en fotostil som man i Die Tollen Dummen Dänen benytter sig meget af, specielt under selve Oktoberfesten.

Almen druk

Efter selve indvigelsen fandt bestyrelsen det nødvendigt at give en omgang til de fremmødte medlemmer. På billedet ses fra venste med uret: Drogenwixerschwanz, Semmelknödel, Eisbein, Schweinschnitterschwanz, Apfelstrudel, Knolden af Karottenquätscherknödel, Froschschwanz, Nudelknabe og til sidst i venstre hjørne knolden af Ohne Nahme.

   

Mere almen druk

Der var en jovial stemning, og Vinstuen 90eren må siges at have haft en økonomisk favorabel aften. Fra venstre mod højre ses Schweinsnitterschwanz, en drikkende Apfelstrudel, Karottenquätcherknödel, Froschwanz med en skåleagtig attitude og yderst til højre ses en fadøl...besynderligt nok. Der er gang i en hel række øl på billedet, men på 90eren er man også nødt til at være om sig, det tager som regel mindst 20 minutter at skænke en ½ liter fadøl, det er hyggeligt nok, men det ville jo f.eks. aldrig gå under en oktoberfest.

Sådan...

Det færdig resultat kan nu fremover beundres nede på 90eren. Man regner med at foreningens medlemmer samt hangarounds fremover vil valfarte til dette hellige sted. Et hvert ordentligt medlem bør ved henholdsvis solopgang og solnedgang lægge et tæppe ud og sætte sig på knæ med fronten i retning af 90eren på Frederiksberg. Denne bør derefter fremkvæde de hellige vers: Immer wenn du dänkst es geht nich mehr, kommt doch von irgendwo ein  bierchen her. Billedet kommer på forsiden af National Geographic.

  Skriv til Der WebmeisterTilbage til hovedindgangssiden